Nyheter

Hitta rätt kläder för rätt tillfälle

Att klä sig efter det sammanhang man skall vistas i är någonting jag inte lärde mig på många år. Jag körde på mer eller mindre samma stil i alla de sammanhang jag kom till och det funkade riktigt bra tyckte jag. Med åren konfronteras man dock med sanningar och oskrivna regler som gör att man ibland får anpassa sig eller sticka ut på ett sätt som inte gynnar en. För mig var det relativt nyligen jag förstod alla de koder som finns vad gäller kläder. En hel del regler som man inte kunnat föreställa sig dyker upp, och man verkar inte bli mindre snäv i sina tankebanor.

Sedan jag kom igång med arbete och karriär har min garderob genomgått en förändring intill oigenkännlighet. Jag vet inte riktigt hur det har kommit sig att jag nu har en massa kläder, men det hör väl till när man blir äldre kan jag tänka mig. Jag tycker om att ha kläder att välja bland när jag skall göra någonting. Det spelar inte någon större roll om det gäller festligheter eller att gå till affären. Kläder avgör hur människor bemöter bäraren, och man kan ge sig själv problem eller genvägar helt genom valet av de kläder man har på sig för tillfället. Jag har nu kläder för de flesta tillfällen, men det finns inte någon jättevariation. Detta har inneburit att jag ofta har samma kläder och kanske bör jag köpa nya framöver.